Virtuplex – exkurze

Na konci dubna se uskutečnila exkurze kroužku Moderní svět IT a vybraných žáků oborů IT a SG do prostor společnosti Virtuplex, která je startupem zabývajícím se tvorbou a vývojem VR scén a obslužných aplikací. Společnost nabízí klientům, mezi které patří známé společnosti, možnost nechat si navrhnout například virtuální prodejnu a tu následně pomocí VR dále upravovat, nebo prezentovat partnerům. Pro tyto potřeby nabízí Virtuplex unikátní halu, ve které je možné se pohybovat bez omezení na velké ploše. O vše se stará obslužný software, který si firma sama navrhla.

Žáci si exkurzi pochvalovali a bylo na nich vidět, že je dané téma velmi zajímá. Aktivně se zajímali nejen o technickou část Virtuplexu, jak po hardwarové, tak po softwarové stránce, ale i o možnost zaměstnání nebo stáže. Měli velké množství doplňujících dotazů. V rámci diskuse se navíc dozvěděli, že software a programovací jazyky používané na škole jsou využívané i v praxi a jejich výuka tak má jistě smysl. Žáci si v rámci exkurze také vyzkoušeli několik vytvořených vizualizací a VR headsetů, včetně batohů s přenosnými počítači. Naši žáci zanechali dobrý dojem a otevřeli si tak další možnosti pro případné zaměstnání.

Moc děkujeme společnosti Virtuplex za možnost je navštívit, trpělivost a ochotu žákům vše vysvětlit a ukázat a přejeme hodně úspěchů do budoucna.

Více informací o Virtuplexu lze nalézt na jejich webových stránkách https://www.virtuplex.cz/ nebo na profilech sociálních sítí @Virtuplex https://www.facebook.com/virtuplex a https://www.linkedin.com/company/virtuplex